-agenda-

activiteiten bijde magische poort

Magische Poort

 

Magische Mengelmoes d.d. 26 februari 2022

Gratis activiteiten voor kinderen tijdens Magische Dag

GRONINGEN – Op zaterdag 26 februari organiseert stichting De Magische Poort de eerste Magische Dag van 2022.

We hebben elkaar een tijdje niet kunnen ontmoeten, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt met de eerste Magische Dag van 2022. Tijdens deze middag kunnen kinderen van 5 t/m 12 jaar uit de stad Groningen gratis meedoen aan gezellige, uitdagende en spannende activiteiten aan de Moesstraat 20 in Groningen. De kinderen zijn een hele middag onder de pannen van 14.30 tot 18.30 uur (inloop vanaf 14.15 uur).

 

Middagprogramma

“Het belooft een magische mengelmoes te worden want er komt van alles bij kijken”, vertelt Lodewijk van Gaalen, projectleider bij De Magische poort. “Yogadocente Annet heeft een mooie en rustgevende yoga-reis voorbereid en samen met (dans)docente Shannen gaan de kinderen lekker kliederen en creatief aan de slag met ecoline en scheerschuim.”

“Ook is er een smoothiebar om zelf je eigen smoothie te maken en buiten zal een heerlijk vuurtje branden, waar we verhalen met elkaar delen en het vooral heel gezellig hebben. En als klap op de vuurpijl hebben we een barbecue waarmee we het avondeten zullen verzorgen, het belooft een sprankelende dag te worden!” Meedoen is gratis en aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@magischepoort.nl.

 

De Magische Poort

Stichting De Magische Poort biedt sinds enige jaren gratis activiteiten aan voor kinderen die in armoede opgroeien in de stad Groningen. De kernboodschap is een bijdrage te leveren aan het welzijn en levensplezier van kinderen en jongeren die zich in deze moeilijke situatie bevinden.

Magische Lichtpuntjes

Magische Lichtpuntjes d.d. 12 december 2021

Zondag 12 december organiseren wij de laatste magische dag van dit jaar. Het thema is “Magische Lichtpuntjes”. We versieren de ruimte aan de Friesestraatweg 31 met een knipoog naar kerst. De middag zal gevuld worden met 1 yoga activiteit en twee  creatieve bezigheden. Samen zullen de docenten Shannen, Annette en Mieke de kinderen verrassen op een middag vol met lichtjes, plezier, een warme sfeer en lekker eten.

Attentie!! De tijden zijn door de laatste maatregelen aangepast en we zullen hierdoor beginnen om 13.00 met de inloop om 12.45. Empanadas, pasteitjes en kroketten (Halal) zullen de kinderen in de middag aangeboden krijgen. Heerlijk en zelfgemaakt! Om 17.00 sluiten we de middag af en kunnen de kinderen naar huis met een cadeautje uit de grabbelton.

Sportevenement Magische Poort

Uniek sportevenement d.d. 24 november 2021

Unieke samenwerking Magische Poort en Hanzehogeschool.
Stichting De Magische Poort voor kinderen biedt reeds enige jaren gratis activiteiten aan voor kinderen die in armoede opgroeien in de stad Groningen.

De kernboodschap vanuit De Magische Poort is een bijdrage te leveren aan het welzijn en levensplezier van kinderen en jongeren die zich in deze moeilijke situatie bevinden. 
Naast de huidige activiteiten gaat de Magische Poort nu haar horizon verbreden op het gebied van sport en beweging. Sporten is voor ieder kind gezond, belangrijk en fijn, zeker ook voor kinderen uit gezinnen die leven rond de armoede grens. Voor hen kan sport als uitlaatklep dienen, ze kunnen hun emoties erin kwijt en ze vinden rust en afleiding tijdens het sporten. Tevens helpt het hen bij het ontwikkelen van doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. 

De Magische Poort heeft hierin de samenwerking gevonden met studenten van de ACLO Hanzehogeschool door het organiseren van een sportevenement voor jongeren van 5 t/m 12 jaar. De studenten willen het belang van sporten ook graag overbrengen op deze doelgroep. “Er wordt steeds minder buiten gespeeld door het vele gebruik van mobiele telefoons en spelcomputers. Door aandacht te schenken aan beweging en lichamelijke opvoeding worden kinderen gezond en sociaal en mentaal sterker” aldus de studenten.
Prachtig hoe beide partijen de handen in elkaar hebben geslagen en zich gezamenlijk inspannen om kinderen een mooie sportieve onvergetelijke dag te bezorgen. Tijdens dit sportevenement zullen nieuwe verschillende vormen van sport aangeboden worden.
Heb je interesse om mee te doen? Of wil je als ouder graag je kind opgeven? We nodigen je van harte uit.

De sportdag vindt plaats op woensdag 24 november van 14.00 tot 18.00 aan de Ossehoederstraat 1-17 te Groningen.
Heb je vragen of wil je je opgeven? Mail dan naar info@magischepoort.nl.
Geef je kind deze kans en wacht niet te lang met opgeven. 

Magisch samenspel van zintuigen
Een magisch samenspel van zintuigen.
 13 november 2021
Muziek en bewegen horen bij elkaar. Bewegen als je muziek hoort gebeurt spontaan, het is een natuurlijk proces. Je kan je uitleven door vrij te bewegen op muziek. Geen ingestudeerde pasjes, maar go with the flow.
Op deze magische middag zal je volop in beweging komen. Er zijn twee activiteiten waarbij de zintuigen met elkaar gaan samenspelen. Yoga docente Annette neemt je mee op een muzikale yoga reis waarin je samen gaat ontdekken hoe je om kan gaan met je gevoelens en emoties.
We gaan samen ontdekken welk gevoel je krijgt bij het horen van verschillende muziek. Welke gevoelens (blij/boos enz.) herken je en hoe zijn deze voelbaar in verschillende houdingen? Waar in je lichaam voel je dat en kan je dit ook veranderen?
Hoe voelt je (lichaam) bij bepaalde muziek? Spannende muziek bijvoorbeeld.
Ook gaan we verschillende muziek (instrumenten) beluisteren en bv. pianospelen op je rug of de rug van een ander. Dit is een soort massage en stimuleert de doorbloeding en werkt ontspannend. Een draaiorgel, draai een lichaamsdeel mee op de maat van de muziek.
Je bent een sambal. We gaan vrij bewegen!
Dans docente Shannen zal het zintuigen samenspel op een andere manier gaan benaderen. Je mag bij haar zelf een muzikaal nummer uitkiezen waar je op kan dansen en zingen. Je mag vertellen waarom je voor dit nummer hebt gekozen en wat het met je doet. Waarom is het liedje belangrijk voor je, misschien wil je er iets over vertellen? Misschien heb je er fijne herinneringen aan, of juist niet. Wat wil je graag vertellen en meegeven aan de andere kinderen? In deze activiteit komen de verschillende verhalen van ieder en ook van jou samen in combinatie met muziek.
Meld je snel aan. Vol is vol.
Praktische Info:
Voor kinderen van 5 jr t/m 12 jr
Locatie: Moesstraat 20 te Groningen
Inloop: 15.30 t/m 15.45
Kinderen kunnen om 19.00 opgehaald worden
Inclusief avondeten, snacks en drinken
Aanmelden: info@magischepoort.nl 
of via de website: https://magischepoort.nl/aanmelden/
Maximaal 20 kinderen.
Magische kriebels
Hallo mooi kind je bent uitgenodigd voor de Magische lente dag!!!
Wanneer: zaterdag 23 oktober van 15:00 tot 19:00 inloop vanaf 14:45
Het is bijna zover! op namelijk 23 Oktober vindt onze magische dag plaats, genoemd “magische kriebels”. Na al het brainstormen over de activiteiten zijn wij er uit!
Namelijk het spelen met je eigen energie, klinkt heel bijzonder he?! Vinden wij ook!
Ben jij nou ook zo benieuwd hoe dat nou precies gaat? Je kunt je kind nog steeds aanmelden door een mail te sturen naar info@magischepoort.nl. Het spelen met je eigen energie is bedacht door Monique Brigitte (feel good coach bij: www.trulyfeelgood.com ).
Spelen met energie is niet de enige activiteit, we gaan namelijk ook creatief aan de slag!
We gaan onze weg naar de toekomst maken met ecoline en waskrijt, de combinatie maakt het erg bijzonder! De creatieve activiteit is bedacht door Liv, zij neemt jullie mee naar een kijkje in de toekomst.
De activiteiten zijn voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. De magische dag vindt plaats aan de Friesestraatweg 31.
De inloop begint 14:45 en rond 19:00 kunt u uw kind weer ophalen 🙂 Voor een snack en avondeten word gezorgd.
We zien u en uw kid(s) graag.
Hopelijk zien we je zaterdag 23 oktober bij de Magische Poort.
Deze activiteit is gratis voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar waarvan de ouders een minimuminkomen ontvangen.
Maximaal 25 kinderen.

23 oktober 2021

Magische Kriebels

Magische Kriebels bij de Magische Poort
Magische lente dag
Hallo mooi kind je bent uitgenodigd voor de Magische lente dag!!!
Wanneer: zaterdag 24 april van 15:00 tot 18:00 inloop vanaf 14:45
We starten gezamenlijk om 15:00 uur met kinderYoga. Wist je dat yoga een goed hulpmiddel is voor je kind om met stress en spanning te leren omgaan. Het doel van kinderyoga is om je lichaam en geest in balans te brengen. Tijdens yoga ga je spelenderwijs verschillende oefeningen uitvoeren die je energie en kracht geven. Hierdoor voel je je ontspannen, minder gestrest en zit je beter in je vel. 
16:00 Pauze
Om 16:15 uur gaan we lente dieren maken met lijm en ecoline. Het is een activiteit waar kinderen hun fantasie bij gebruiken en ontwikkelen. Zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Oplossingsgericht denken. Kijken naar wat er allemaal kan. Het is zoveel positiever dan achter een beeldscherm zitten. De docenten van de Magische Poort zijn aanwezig op de magische dagen en gaan gezellig met de kinderen aan de slag. En als je dan ziet wat kinderen kunnen maken, geweldig!! Echte kunstwerkjes.
17:15 uur avond eten
18:00 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden.
Aanmelden kan via info@magischepoort.nl met vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer.
Hopelijk zien we je zaterdag 24 april bij de Magische Poort.
Praktisch
Locatie: EdanZ aan de van Oldenbarneveltlaan 6
Inloop: Vanaf 14:45
Deze activiteit is gratis voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar waarvan de ouders een minimuminkomen ontvangen.
Maximaal 25 kinderen.

24 april 2021

Magische Lentedag

Magische Lentedag

Dag jonge buurtbewoners. 

Het is even geleden dat we samen iets leuks konden doen. Corona heeft het leven stil gelegd en door de maatregelen zat gezellig samen sporten er even niet in. Gelukkig ziet het er naar uit dat er een einde aan deze saaie tijd komt. Mensen worden gevaccineerd, de maatregelen worden versoepeld en er ontstaat weer mogelijkheden om leuke dingen te organiseren. En nu het weer lente wordt, begint het ook aardig te jeuken om weer lekker in beweging te komen! 

Daarom organiseren wij van de Magische Poort op 27 maart van 13.30 t/m 17.00 uur het voetbaltoernooi GOALASO bij de VV Potetos in Selwerd. Een middag voor de jeugd om eindelijk weer eens een lekker potje te voetballen! Ben je tussen de 13 en 23 jaar oud en lijkt het je leuk om alleen of met je vrienden mee te doen? Meld je dan aan door te appen naar 0618508645 of 0682551022. Kom in beweging en help ons mee om er 27 maart een top dag van maken!  

Voor meer informatie ga naar www.magischepoort.nl, app ons of mail ons op info@magischepoort.nl

Tot dan!

27 maart 2021

Voetbaltoernooi bij V.V. Potetos

Voetbaltoernooi bij de Magische Poort

Hallo mooi ontdekkend kind,
kom je ook bij de Magische Poort je Toekomstdromen te dromen?

Dan ben je van harte welkom op zaterdag 20 maart van 15.00 tot 19.00 uur. Om 15.15 uur beginnen Shannon & Sally met een combi workshops drama en beeldend.
Dit wordt gedaan aan de hand van verhalen vertellen, daarmee een eigen verhaallijn verzinnen om samen een theaterspel te maken, dit uitbeelden en vervolgens daar kunst van te maken.

Tussendoor houden we natuurlijk pauze met eten en drinken inclusief avondeten. We sluiten de dag af met MINI DISCO!!

Ben jij als ouder al nieuwsgierig geworden naar de toekomstdromen van jouw zoon/dochter?
Geef je zoon/dochter op via info@magischepoort.nl met vermelding van de naam van je kind(eren), leeftijd en telefoonnummer.

Praktisch
locatie: EdanZ aan de van Oldenbarneveltlaan 6
Inloop: vanaf 14.45 uur
Deze activiteit is gratis voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar waarvan de ouders een minimuminkomen ontvangen.

20 maart 2021

toekomstdromen bij de Magische Poort

Toekomstdroom bij de Magische Poort

8 maart 2021

Huiswerkbegeleiding bij de Magische Poort

Huiswerkbegeleiding bij de Magische Poort

Je kunt je kinderen aanmelden via info@magischepoort.nl

28 november 2020

De kracht van kleuren bij de Magische Poort

De kracht van kleuren bij de Magische Poort
Foto Aleid
Wil je mee op een reis waar kunst gemaakt mag worden op een andere manier dan zomaar met kwast en papier? Durf jij geblinddoekt te worden en een typetje te spelen? Als dat zo is dan ben je uitgenodigd bij de Magische Poort d.d. zaterdag 28 november van 15:00 tot 19:00 uur. Inloop is vanaf 14:45 uur en het thema is “De Kracht Van Kleuren”. Deze activiteit is gratis voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar waarvan de ouders een minimum inkomen ontvangen. LET OP deze activiteit vindt plaats aan de Friesestraatweg 31.
 
Om 15.00 uur gaat Anu beginnen met klankschalen en een visualisatie, in de vorm van een verhaaltje. Hierbij zullen de kinderen geblinddoekt worden, spannend! Daarna, blinddoek af, bij iedere yogamat ligt een tekenpapier met kleurpotloden, en het is de bedoeling dat de kinderen een tekening maken van wat ze gezien hebben tijdens het verhaaltje. Hierdoor wordt de visualisatie gestimuleerd. Wanneer iedereen klaar is met tekenen wordt de helft van de kinderen geblinddoekt. Vervolgens zullen de kinderen die niet geblinddoekt zijn, de geblinde kinderen voorzichtig van een kleurpunt naar een andere kleurpunt brengen Zo wordt één kind uitgenodigd het andere kind veilig en voorzichtig te leiden, en het andere kind wordt uitgenodigd om te vertrouwen.
 
Om 16:00 uur wordt theater en spel gegeven door Sally. De meeste kinderen houden van spelen en hebben een levendige fantasie. Kinderen houden van bewegen en verhalen schudden ze zo uit hun mouw. Andere kinderen kunnen wat verlegen zijn en houden zich liever op de achtergrond maar hebben wel een echte mening. In deze workshop gaan de kinderen aan de slag met de basis van improviseren op toneel. We gaan op ontdekkingstocht op verschillende locaties, waarbij verschillende typetjes worden gespeelt waar je leert de emoties die we van binnen voelen op het toneel te gebruiken. Je ontwikkeld je “skills”  door even te doen alsof, vertrouwen op je eigen kunnen en je creativiteit en zelfvertrouwen te verhogen. Basis regel is: Niets moet en alles is een uitnodiging.
Om 17:00 uur neemt Shannen jullie mee op een reis waar kunst gemaakt mag worden op een andere manier dan zomaar met kwast en papier. Ons lijf is ons middel en ontdekken en plezier staat voorop. Het gaat deze dag over nog meer vertrouwen in jezelf krijgen en dit gaan we samen doen. We mogen krachten en angsten delen en naast het kletsen gaan we ook lekker kunst maken. We gaan leren dat we allemaal gelijk zijn, één zijn met elkaar. Ook als we samen delen en samen creëren wordt het leven een stuk leuker, mooier, gezelliger en ook vaak wat gemakkelijker.
Een levensgroot kunstwerk wordt gerealiseerd, met veel verf en zonder kwasten. Er gaat gewerkt worden met allerlei verschillende kleuren verf. Alle kleuren van de regenboog mogen worden gebruikt. Daarnaast wordt de focus ook gelegd op creëren zonder oordeel. Het hoeft niet netjes en niemand hoeft ”mooi” te kunnen schilderen of te kunnen tekenen. We gaan werken met voeten en handen en smeren mag juist! Je leert je aandacht en focus op je lijf te richten en daardoor ga je meer rust in je hoofd ervaren. Je mag genieten en je veilig voelen als we samen vooral heel veel plezier gaan beleven!”
 
17:45 uur zullen we eindigen met patat en snack!! En om 19:00 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden. Wij hebben er zin in! jullie ook?
Maximaal 20 kinderen. Vol is vol. Aanmelden: stuur een mail naar: info@magischepoort.nl
 

24 oktober 2020

Droomwereld bij de Magische Poort

Droomwereld bij de magische Poort
Ben jij benieuwd hoe je kind een veilige plek kan creëren? Je bent uitgenodigd voor de droomwereld bij de Magische Poort op zaterdag 24 oktober om 15:30 tot 18:00 uur. LET OP deze activiteit vindt plaats aan de Friesestraatweg 31. Inloop is vanaf 15:15 uur. Deze activiteit is gratis voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar waarvan de ouders een minimum inkomen ontvangen.
15:30  gaan we beginnen met de eerst workshop van Anu waar kinderen gaan leren hoe je met emoties om kan gaan en hoe je je kan concentreren op je ademhaling aan de hand van een magische steen. Er wordt boosheid, pijn en verdriet uitgeademd en rust en goede gevoelens worden weer ingeademd. Voel jij de rust al van binnen? Ook gaat Anu een leuke groepsactiviteit organiseren, een daarvan is ‘de lopende band’, wat heel hilarisch kan zijn. De andere activiteit is de ‘zwevende yogi’, hier draait het om geconcentreerd samenwerken. Daarna is er nog tijd voor een spelletje waarbij je lekker gek mag doen en mag rennen totdat er STOP wordt geroepen en je een bepaalde houding aan moet nemen. Gaat jou dat lukken? Ik ben benieuwd! Vervolgens eindigen we met een rustgevende klankschaal meditatie.
16:15 – 16:30 Pauze
16:30 start de volgende workshop die wordt gegeven door Shannen. Aan de hand van tekenen op muziek en het maken van een droomwereld wordt de creativiteit van het kind gestimuleerd. Het loslaten van perfectionisme en het hebben van plezier staat tijdens het beeldend werken centraal. Je mag hier echt kind zijn. Iedereen zal een prachtig kunstwerk realiseren zonder dat je daarvoor een tekentalent hoeft te zijn. Creëer je met haar mee tijdens de magische dag?
17:30 Gaan we eindigen met een heerlijke pizza van buurman & buurman.
18:00 kunnen de kinderen weer opgehaald worden.
Max : 20 kinderen
Aanmelden: info@magischepoort.nl
 
Ontdekkingstocht bij de Magische Poort

19 september 2020

Op ontdekkingstocht bij de Magische Poort

We starten gezamenlijk met een klankschaal meditatie sessie, het geluid van de klankschaal kan een positieve effect hebben op de gemoedstoestand van kinderen waardoor ze innerlijke rust ervaren en dichterbij hun zelf kunnen komen.
Bij de eerste activiteit staat dans centraal. Er wordt een choreografie aangeleerd en er worden dansspelletjes gedaan. Het gaat om het samen plezier beleven, genieten wat muziek met ons kan doen en samen stralen binnen een veilige omgeving. Bij de tweede activiteit gaan de kinderen aan de slag met de basis van improviseren op toneel. We gaan op ontdekkingstocht op verschillende locaties, spelen verschillende typetjes en leren om emoties die we van binnen voelen op toneel te gebruiken.
De dag eindigt met een leuke film van Pathé.

Inclusief een lekkere lunch

 
Zomerfestival Magische Poort

21 juli 2020

zomerfestival bij de Magische Poort

Beleef een zomerfestival in de mooie tuin bij de Magische Poort met een oud Hollandse twist.
Parcours bekertje water lopen , bipper spiraal, puntsjoelen, ring gooien, koek happen, blik gooien en het bingo spel met leuke prijzen.
Alle activiteiten zijn gratis inclusief BBQ en ijs.
Het zomerfestival wordt gratis aangeboden aan kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar waarvan de ouders een minimum inkomen ontvangen. Maximaal 30 kinderen. 21 juli van 15.00 t/m 19.00 uur aan Moesstraat 20 te Groningen.
 
Aanmelden: info@magischepoort.nl

 DEZE MAGISCHE DAG IS VOLGEBOEKT

 
Levend ganzenbord bij de Magische Poort

20 en 27 juni 2020

levend ganzenbord bij de Magische Poort

Beste ouders, lieve kinderen,
Wat hebben we jullie gemist de afgelopen maanden!! Daarom zijn wij heel erg blij dat we jullie weer uit kunnen nodigen. En wel voor een Levend Ganzebord spel op zowel zaterdag 20 juni als 27 juni. De twee dagen zijn ingekort en worden hoofdzakelijk buiten gehouden. Dit hebben we besloten om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden.
Het Ganzenbord spel is vast bekend. Bij levend ganzenbord ben jezelf de pion. Liv en Maud hebben leuke, spannende, hilarische opdrachten bedacht die ze nog even geheim houden. Ik ben zo nieuwsgierig!! Jullie ook? Kom dan 20 juni of 27 juni naar de Poort aan de Moesstraat 20. Maximaal 10 kinderen per dagdeel. Meld je dus snel aan!!
De kinderen kunnen gebracht worden om 10.30 uur; en om 13.00 weer opgehaald worden. Inclusief gratis lunch.

 DEZE MAGISCHE DAG IS VOLGEBOEKT

 

1 april 2020

kleurwedstrijd bij de Magische Poort

Om deze vreemde en moeilijke tijden door te komen hebben wij een kleurwedstrijd bedacht! Je kunt vier verschillende kleurplaten downloaden.[Niet Meer van Toepassing]
Aan deze wedstrijd kunnen alle kinderen meedoen. We hebben een mooie prijs in petto voor de leukste, creatiefste en fantasierijkste tekening. Je kunt je tekeningen doorsturen naar info@magischepoort.nl, waarna we je tekening plaatsen op de website.
We kiezen een winnaar en de winnaar ontvangt het magische jungle kleurboek van Johanna Basford en een houten koffer met stiften.
De sluitingsdatum voor inzendingen is 30 april. De winnaar wordt 1 mei bekend gemaakt. Je mag meer dan 1 tekening naar ons doorsturen. Als je nog vragen hebt, stuur dan een e-mail naar info@magischepoort.nl. Veel plezier!
 
magische lentedag bij de magische Poort

21 maart 2020

Magische lentedag bij de Magische Poort

Beleef een magische lentedag bij de Magische Poort.
Klankmeditatie, bingo, knutselen, eigen eiersalade maken, ravotten, stoelendans, fruit happen enz.
Alle activiteiten zijn gratis inclusief eten en drinken.
Deze lentedag wordt gratis aangeboden aan kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar waarvan de ouders een minimum inkomen ontvangen.
21 maart van 10.00 t/m 15.00 uur.
Locatie: Moesstraat 20 te Groningen.
Aanmelden:info@magischepoort.nl
Maximaal 22 kinderen.

 DEZE MAGISCHE DAG IS GEANNULEERD

 
Carnaval bij de Magische Poort

22 februari 2020

Carnaval bij de Magische Poort

22 februari aanstaande organiseert de Magische Poort een carnavals dag aan de Moesstraat 20 te Groningen voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Alle activiteiten zijn gratis voor kinderen die opgroeien onder moeilijke omstandigheden en/of omstandigheden waarin de ouders het niet breed hebben.
Zaterdag 22 februari worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd. Uit volle borst meezingen, maskers maken, sketches rond geweldloze communicatie, verkleden, hossen op carnaval muziek en de polonaise met de zelfgemaakte maskers.…..Inloop en opening van de dag is om 10.00 uur en om 10.30 gaan de activiteiten beginnen!
Om 12.30 uur gaan de kinderen genieten van een heerlijke lunch en om 15.00 uur kunnen ze weer opgehaald worden.

 DEZE MAGISCHE DAG IS VOLGEBOEKT

 
Magische klanken bij de Magische Poort

14 december 2019

magische klanken bij de Magische Poort

14 december aanstaande organiseert de Magische Poort een magische klanken dag aan de Moesstraat 20 te Groningen voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Alle activiteiten zijn gratis voor kinderen die opgroeien onder moeilijke omstandigheden en/of omstandigheden waarin de ouders het niet breed hebben.
Zaterdag 14 december worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd. Kom muziekinstrumenten knutselen, luister naar Peter en de wolf, dans en speel met Liv…..Inloop en opening van de dag is om 13.00 en om 13.30 gaan de activiteiten beginnen!
Om 15.00 uur kunnen de kinderen genieten van een lekkere versnapering. De dag is bedoeld voor kinderen die muziek leuk vinden. Om 16.30 kunnen de kinderen weer opgehaald worden.
creatieve en kunstzinnige herfstdag bij de Magische Poort

26 oktober 2019

Creatieve en kunstzinnige herfstdag bij de Magische Poort

26 oktober aanstaande organiseert de Magische Poort een creatieve en kunstzinnige herfstdag aan de Friesestraatweg 31 te Groningen voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Alle activiteiten zijn gratis voor kinderen die opgroeien onder moeilijke omstandigheden en/of omstandigheden waarin de ouders het niet breed hebben.
Zaterdag 26 oktober worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd. Kom uilen en egels maken …..Inloop en opening van de dag is om 10.00 en om 10.30 gaan de activiteiten beginnen!!
Tussen 12.15 en 13.00 kunnen kinderen genieten van een heerlijke lunch, waarna je in de middag flink gaat bewegen om daarna je eigen appelmoes te maken. Om 15.30 kunnen de kinderen weer opgehaald worden door hun ouders.

 DEZE MAGISCHE DAG IS VOLGEBOEKT

Mindful,glitter en glamour dag bij de Magische Poort

5 oktober 2019

Mindful,glitter en glamour bij de Magische Poort

5 oktober aanstaande organiseert de Magische Poort de Mindful, Glitter en Glamour Dag  aan de Moesstraat 20 te Groningen voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Alle activiteiten zijn gratis voor kinderen die opgroeien onder moeilijke omstandigheden en/of omstandigheden waarin de ouders het niet breed hebben..
Zaterdag 5 oktober worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd. Kom mandala’s tekenen en doe mee met mindfulness…..Inloop en opening van de dag is om 10.00 en om 10.30 gaan de activiteiten beginnen!!
Tussen 12.00 en 13.00 kunnen kinderen en hun ouders genieten van een heerlijke uitgebreide lunch, waarna je in de middag, samen met het team van de Magische Poort, gaat feesten, schminken, verkleden, sieraden maken en stijlen. Om 15.00 sluiten we af met een catwalk en een foto shot.

DEZE MAGISCHE DAG IS VOLGEBOEKT.

Fabeldieren bij de Magische Poort

14 september 2019

Fabeldieren bij de Magische Poort

14 september aanstaande organiseert de Magische Poort de theatermiddag “fabelachtige dieren”  aan de Moesstraat 20 te Groningen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De theatermiddag is gratis.
“In het bos wonen allemaal dieren. We hebben al vaak over ze gelezen en gehoord. Dieren hebben hele menselijke eigenschappen in deze fabels en verhalen. De uil is wijs. De vos is sluw…
Maar wat voor dieren wonen er nou precies hier in het bos? En wat zijn hun eigenschappen? Wat nou als er wat geks aan de hand is en ze steeds meer op mensen beginnen te lijken?
We gaan vooral bezig met fysiek theater. De kinderen werken vanuit hun fantasie en hun lichaam. We doen theateroefeningen en -spelletjes en werken samen naar een korte presentatie toe.”
Het wordt al weer bijna herfst straks en in de grote besloten tuin van de Magische Poort komen wij,  van 13.00 t/m 16.00 uur , samen om een mooie theatermiddag te beleven. We sluiten om 16.00 uur af met een presentatie voor de ouders.
 
Uitzwaai Zomerdag Magische Poort

24 augustus 2019

Uitzwaai Zomerdag

24 augustus aanstaande organiseert de Magische Poort het Uitzwaai Zomerfeest aan de Moesstraat 20 te Groningen voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Alle activiteiten zijn gratis.
Vier jouw laatste vakantie zaterdag samen met het team van de Magische Poort!
Zaterdag 24 augustus worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd. Kom maskers maken, doe mee met Yoga, en maak je eigen creatie op een canvas doek…..Inloop en opening van de dag is om 10.00 en om 10.30 gaan de activiteiten beginnen!!
Tussen 12.30 en 13.30 kunnen kinderen en hun ouders genieten van een heerlijke uitgebreide lunch in de grote besloten tuin, waarna er in de middag nog een activiteit volgt. Om 14.30 sluiten we af met een ijsje.
Het kan zijn dat het programma afwijkt van de activiteiten die worden uitgevoerd i.v.m. weer of andere omstandigheden.
Meer informatie over de programmering kunt  hier vinden.

15 juni 2019

Midzomerfeest

Beleef een midzomer dag bij de Magische
Poort. Samen knutselen en dansen, allerlei
creatieve spelletjes doen en rustgevende
activiteiten ondernemen. Theater maken
onder professionele begeleiding. Allemaal
om een mooie leuke dag te hebben. Kinderen
van 4 t/m 13 jaar, kunnen op 15 juni de dag
van hun leven hebben bij de Magische Poort
voor kinderen.
In de fijne grote tuin en in de mooie ruimten
van de Magische Poort vindt een veelheid
aan activiteiten plaats, waar kinderen kunnen kennismaken met andere ervaringen zonder stekker.
 Klik hier voor de programmering van de digitale flyer