-agenda-
magische dagen

activiteiten bij de magische poort

Ontdekkingstocht bij de Magische Poort

19 september 2020

Op ontdekkingstocht bij de Magische Poort

We starten gezamenlijk met een klankschaal meditatie sessie, het geluid van de klankschaal kan een positieve effect hebben op de gemoedstoestand van kinderen waardoor ze innerlijke rust ervaren en dichterbij hun zelf kunnen komen.
Bij de eerste activiteit staat dans centraal. Er wordt een choreografie aangeleerd en er worden dansspelletjes gedaan. Het gaat om het samen plezier beleven, genieten wat muziek met ons kan doen en samen stralen binnen een veilige omgeving. Bij de tweede activiteit gaan de kinderen aan de slag met de basis van improviseren op toneel. We gaan op ontdekkingstocht op verschillende locaties, spelen verschillende typetjes en leren om emoties die we van binnen voelen op toneel te gebruiken.
De dag eindigt met een leuke film van Pathé.

Inclusief een lekkere lunch

 
Zomerfestival Magische Poort

21 juli 2020

zomerfestival bij de Magische Poort

Beleef een zomerfestival in de mooie tuin bij de Magische Poort met een oud Hollandse twist.
Parcours bekertje water lopen , bipper spiraal, puntsjoelen, ring gooien, koek happen, blik gooien en het bingo spel met leuke prijzen.
Alle activiteiten zijn gratis inclusief BBQ en ijs.
Het zomerfestival wordt gratis aangeboden aan kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar waarvan de ouders een minimum inkomen ontvangen. Maximaal 30 kinderen. 21 juli van 15.00 t/m 19.00 uur aan Moesstraat 20 te Groningen.
 
Aanmelden: info@magischepoort.nl

 DEZE MAGISCHE DAG IS VOLGEBOEKT

 
Levend ganzenbord bij de Magische Poort

20 en 27 juni 2020

levend ganzenbord bij de Magische Poort

Beste ouders, lieve kinderen,
Wat hebben we jullie gemist de afgelopen maanden!! Daarom zijn wij heel erg blij dat we jullie weer uit kunnen nodigen. En wel voor een Levend Ganzebord spel op zowel zaterdag 20 juni als 27 juni. De twee dagen zijn ingekort en worden hoofdzakelijk buiten gehouden. Dit hebben we besloten om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden.
Het Ganzenbord spel is vast bekend. Bij levend ganzenbord ben jezelf de pion. Liv en Maud hebben leuke, spannende, hilarische opdrachten bedacht die ze nog even geheim houden. Ik ben zo nieuwsgierig!! Jullie ook? Kom dan 20 juni of 27 juni naar de Poort aan de Moesstraat 20. Maximaal 10 kinderen per dagdeel. Meld je dus snel aan!!
De kinderen kunnen gebracht worden om 10.30 uur; en om 13.00 weer opgehaald worden. Inclusief gratis lunch.

 DEZE MAGISCHE DAG IS VOLGEBOEKT

 

1 april 2020

kleurwedstrijd bij de Magische Poort

Om deze vreemde en moeilijke tijden door te komen hebben wij een kleurwedstrijd bedacht! Je kunt vier verschillende kleurplaten downloaden.[Niet Meer van Toepassing]
Aan deze wedstrijd kunnen alle kinderen meedoen. We hebben een mooie prijs in petto voor de leukste, creatiefste en fantasierijkste tekening. Je kunt je tekeningen doorsturen naar info@magischepoort.nl, waarna we je tekening plaatsen op de website.
We kiezen een winnaar en de winnaar ontvangt het magische jungle kleurboek van Johanna Basford en een houten koffer met stiften.
De sluitingsdatum voor inzendingen is 30 april. De winnaar wordt 1 mei bekend gemaakt. Je mag meer dan 1 tekening naar ons doorsturen. Als je nog vragen hebt, stuur dan een e-mail naar info@magischepoort.nl. Veel plezier!
 
magische lentedag bij de magische Poort

21 maart 2020

Magische lentedag bij de Magische Poort

Beleef een magische lentedag bij de Magische Poort.
Klankmeditatie, bingo, knutselen, eigen eiersalade maken, ravotten, stoelendans, fruit happen enz.
Alle activiteiten zijn gratis inclusief eten en drinken.
Deze lentedag wordt gratis aangeboden aan kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar waarvan de ouders een minimum inkomen ontvangen.
21 maart van 10.00 t/m 15.00 uur.
Locatie: Moesstraat 20 te Groningen.
Aanmelden:info@magischepoort.nl
Maximaal 22 kinderen.

 DEZE MAGISCHE DAG IS GEANNULEERD

 
Carnaval bij de Magische Poort

22 februari 2020

Carnaval bij de Magische Poort

22 februari aanstaande organiseert de Magische Poort een carnavals dag aan de Moesstraat 20 te Groningen voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Alle activiteiten zijn gratis voor kinderen die opgroeien onder moeilijke omstandigheden en/of omstandigheden waarin de ouders het niet breed hebben.
Zaterdag 22 februari worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd. Uit volle borst meezingen, maskers maken, sketches rond geweldloze communicatie, verkleden, hossen op carnaval muziek en de polonaise met de zelfgemaakte maskers.…..Inloop en opening van de dag is om 10.00 uur en om 10.30 gaan de activiteiten beginnen!
Om 12.30 uur gaan de kinderen genieten van een heerlijke lunch en om 15.00 uur kunnen ze weer opgehaald worden.

 DEZE MAGISCHE DAG IS VOLGEBOEKT

 
Magische klanken bij de Magische Poort

14 december 2019

magische klanken bij de Magische Poort

14 december aanstaande organiseert de Magische Poort een magische klanken dag aan de Moesstraat 20 te Groningen voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Alle activiteiten zijn gratis voor kinderen die opgroeien onder moeilijke omstandigheden en/of omstandigheden waarin de ouders het niet breed hebben.
Zaterdag 14 december worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd. Kom muziekinstrumenten knutselen, luister naar Peter en de wolf, dans en speel met Liv…..Inloop en opening van de dag is om 13.00 en om 13.30 gaan de activiteiten beginnen!
Om 15.00 uur kunnen de kinderen genieten van een lekkere versnapering. De dag is bedoeld voor kinderen die muziek leuk vinden. Om 16.30 kunnen de kinderen weer opgehaald worden.
creatieve en kunstzinnige herfstdag bij de Magische Poort

26 oktober 2019

Creatieve en kunstzinnige herfstdag bij de Magische Poort

26 oktober aanstaande organiseert de Magische Poort een creatieve en kunstzinnige herfstdag aan de Friesestraatweg 31 te Groningen voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Alle activiteiten zijn gratis voor kinderen die opgroeien onder moeilijke omstandigheden en/of omstandigheden waarin de ouders het niet breed hebben.
Zaterdag 26 oktober worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd. Kom uilen en egels maken …..Inloop en opening van de dag is om 10.00 en om 10.30 gaan de activiteiten beginnen!!
Tussen 12.15 en 13.00 kunnen kinderen genieten van een heerlijke lunch, waarna je in de middag flink gaat bewegen om daarna je eigen appelmoes te maken. Om 15.30 kunnen de kinderen weer opgehaald worden door hun ouders.

 DEZE MAGISCHE DAG IS VOLGEBOEKT

Mindful,glitter en glamour dag bij de Magische Poort

5 oktober 2019

Mindful,glitter en glamour bij de Magische Poort

5 oktober aanstaande organiseert de Magische Poort de Mindful, Glitter en Glamour Dag  aan de Moesstraat 20 te Groningen voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Alle activiteiten zijn gratis voor kinderen die opgroeien onder moeilijke omstandigheden en/of omstandigheden waarin de ouders het niet breed hebben..
Zaterdag 5 oktober worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd. Kom mandala’s tekenen en doe mee met mindfulness…..Inloop en opening van de dag is om 10.00 en om 10.30 gaan de activiteiten beginnen!!
Tussen 12.00 en 13.00 kunnen kinderen en hun ouders genieten van een heerlijke uitgebreide lunch, waarna je in de middag, samen met het team van de Magische Poort, gaat feesten, schminken, verkleden, sieraden maken en stijlen. Om 15.00 sluiten we af met een catwalk en een foto shot.

DEZE MAGISCHE DAG IS VOLGEBOEKT.

Fabeldieren bij de Magische Poort

14 september 2019

Fabeldieren bij de Magische Poort

14 september aanstaande organiseert de Magische Poort de theatermiddag “fabelachtige dieren”  aan de Moesstraat 20 te Groningen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De theatermiddag is gratis.
“In het bos wonen allemaal dieren. We hebben al vaak over ze gelezen en gehoord. Dieren hebben hele menselijke eigenschappen in deze fabels en verhalen. De uil is wijs. De vos is sluw…
Maar wat voor dieren wonen er nou precies hier in het bos? En wat zijn hun eigenschappen? Wat nou als er wat geks aan de hand is en ze steeds meer op mensen beginnen te lijken?
We gaan vooral bezig met fysiek theater. De kinderen werken vanuit hun fantasie en hun lichaam. We doen theateroefeningen en -spelletjes en werken samen naar een korte presentatie toe.”
Het wordt al weer bijna herfst straks en in de grote besloten tuin van de Magische Poort komen wij,  van 13.00 t/m 16.00 uur , samen om een mooie theatermiddag te beleven. We sluiten om 16.00 uur af met een presentatie voor de ouders.
 
Uitzwaai Zomerdag Magische Poort

24 augustus 2019

Uitzwaai Zomerdag

24 augustus aanstaande organiseert de Magische Poort het Uitzwaai Zomerfeest aan de Moesstraat 20 te Groningen voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Alle activiteiten zijn gratis.
Vier jouw laatste vakantie zaterdag samen met het team van de Magische Poort!
Zaterdag 24 augustus worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd. Kom maskers maken, doe mee met Yoga, en maak je eigen creatie op een canvas doek…..Inloop en opening van de dag is om 10.00 en om 10.30 gaan de activiteiten beginnen!!
Tussen 12.30 en 13.30 kunnen kinderen en hun ouders genieten van een heerlijke uitgebreide lunch in de grote besloten tuin, waarna er in de middag nog een activiteit volgt. Om 14.30 sluiten we af met een ijsje.
Het kan zijn dat het programma afwijkt van de activiteiten die worden uitgevoerd i.v.m. weer of andere omstandigheden.
Meer informatie over de programmering kunt  hier vinden.

15 juni 2019

Midzomerfeest

Beleef een midzomer dag bij de Magische
Poort. Samen knutselen en dansen, allerlei
creatieve spelletjes doen en rustgevende
activiteiten ondernemen. Theater maken
onder professionele begeleiding. Allemaal
om een mooie leuke dag te hebben. Kinderen
van 4 t/m 13 jaar, kunnen op 15 juni de dag
van hun leven hebben bij de Magische Poort
voor kinderen.
In de fijne grote tuin en in de mooie ruimten
van de Magische Poort vindt een veelheid
aan activiteiten plaats, waar kinderen kunnen kennismaken met andere ervaringen zonder stekker.
 Klik hier voor de programmering van de digitale flyer
Sluit Menu