-agenda-

in 2023

Er is een astronaut in Groningen gesignaleerd die weer terug de ruimte in moet. Alleen nu is het probleem dat zijn raket niet meer werkt. Help jij mee de onderdelen te vinden en de raket weer werkend te maken? Met jouw hulp kunnen we dit regelen!🚀👨‍🚀👩‍🚀
Deze dag staat in het teken van de ruimte. We gaan een speurtocht door Vinkhuizen houden waarbij de kinderen onderdelen voor de raket moeten verzamelen. Daarna gaan we met deze onderdelen de raket in de vorm van een lavalamp maken. Het belooft een leuke en gezellige dag te worden!
De Magische Dag zal plaatsvinden op 27 mei in de Apenkooi te Vinkhuizen (Zilverlaan 4). De kinderen zijn vanaf 11:00 welkom (10:45-11:00 inloop) en om 16:00 kunnen ze weer gehaald worden. Ook zal er worden gezorgd voor een heerlijke uitgebreide (halal) lunch. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@magischepoort.nl of via de link Aanmelden – Magische Poort voor Kinderen
Vossenjacht bij de Magische Poort
de gekke wetenschappers bij de Magische Poort

De gekke wetenschappers bij de Magische Poort

 
Er dreigt een gevaar boven Vinkhuizen. De vulkaan Magma staat op knappen. Er is maar 1 manier om deze vulkaan te stoppen. Professor Einstein👨🏼‍🔬gaat dit niet lukken in zijn eentje. Er moeten namelijk zware proeven worden doorstaan om Vinkhuizen te redden. Daarom vraagt Professor Einstein jou om hulp. Die hebben wij echt nodig!
Deze belangrijke dag vind plaats op zaterdag 25 maart. De dag staat in het teken van leuke 🧪🔬wetenschappelijke 🧪🔬proefjes doen! Ook wordt er een lunch verzorgd en in de middag gaan we slijm maken. Als deze proeven allemaal voltooid zijn en Vinkhuizen is gered, is de missie geslaagd.
De Magische Dag vindt plaats aan de Zilverlaan 4 te Vinkhuizen (de Apenkooi, buurt- en speeltuinvereniging Vinkhuizen). De inloop start om 10:45 en om 11:00 gaan we van start. Om 16:00 kunnen de kinderen weer opgehaald worden. De leeftijd is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Opgeven kan door een mail te sturen naar info@magischepoort.nl of door te klikken op de link: www.magischepoort.nl/aanmelden
 
MAGISCHE SAMEN DOE MIDDAG

MAGISCHE SAMEN DOE MIDDAG

Het is weer tijd voor een feestje!!! Maandag 27 februarI hebben wij een samen doe middag; VOOR OUDER EN KIND. We gaan dan heerlijke cupcakes bakken en versieren. Ook gaan we memory en/of ganzenbord maken, die kunnen jullie mee naar huis nemen om thuis mee te spelen.

De middag is van 13:00 tot 16:00, je mag naar binnen en buiten lopen wanneer jij wilt. Tot 15:30 mogen jullie naar binnen lopen.

LET OP! De Magische Doe middag is bij buurtcentrum de Wende. Dit is op de goudlaan 555 te Vinkhuizen.
 

De inloop start om 13:00 en om 15:30 is het laatste inloop moment. Opgeven kan door een mail te sturen naar aanmelden@magischepoort.nl of door te klikken op de link: www.magischepoort.nl/aanmelden  
Het is de bedoeling dat je samen met je kind(eren) komt, het is niet de bedoeling dat je je kind wegbrengt en weer ophaalt.

 
FiFa toernoi bij de Magische Poort
Magische Poort organiseert FIFA tournooi voor jongeren bij Magma in Vinkhuizen…
Woensdag 15 februari van 19.00 – 21.00 uur organiseert de Magische Poort haar eerste activiteit voor jongeren, een FIFA toernooi. Het zal plaats vinden bij Magma aan de Metaallaan 255 te Vinkhuizen.
Iedereen mag zijn/haar vrienden meenemen, echter is een aanmelding wel verplicht. Dit kan je doen door een mailtje te sturen naar: info@magischepoort.nl.
 
Gekke bekken contest

❗️WINACTIE❗️

Kan jij net zo’n gekke bek🤪 trekken als wij? Doe dan mee met onze te gekke winactie. Wat moet je daarvoor doen? Maak samen met je vader, moeder, broer(s), zus(sen), opa of oma de meest grappige en gekke familiefoto. Stuur ons jouw foto📸op voor 21 februari 2023 via info@magischepoort.nl, plaats een reactie onder deze post om te laten weten dat je meedoet. En wie weet win JIJ een Intertoys cadeaukaart ter waarde van €10,-🥳
De winnaar maken we 1 maart 2023 bekend. Houd hiervoor onze Facebook en/of Instagram pagina in de gaten. En…….. vergeet ons niet te liken.

Ice age 11 februari 2023

Brrr… Buiten is het koud, bijna net zo koud als in de ijstijd bij Ice Age. Sid, Manny en Diego van de film Ice Age zijn bij de Magische Poort gekomen en hebben jullie om hulp gevraagd. Roshan is namelijk zijn ouders kwijtgeraakt. Help jij Sid, Manny en Diego om te zoeken naar de ouders van Roshan? 

Nu ben je vast heel nieuwsgierig naar de activiteiten die we op deze magische dag zullen gaan doen. Daar we vertellen we je graag meer over. De spellen zijn gericht op het thema winter Ice Age, denk hierij aan sneeuwballen gooien, lawines omgooien in de vorm van bowlen en blikgooien. 

Tussen de middag gaan we gezellig tosti´s en soep eten. Na de lunch is het tijd om te knutselen en sluiten we de dag af met het kijken van de film Ice Age 1. Film kijken doen we onder het genot van heerlijke warme chocolademelk en natuurlijk popcorn (dat hoort er nou eenmaal bij!). 

  • Voor wie is het? Kinderen van 5 t/m 12 jaar. 
  • Wanneer is het? 11 februari van 11:00 tot 16:30; inloop (11:00 t/m 11:15) 
  • Waar is het? De Poort aan de Moesstraat 20 in Groningen 

Ben je enthousiast en wil je je opgeven? Dat kan! Aanmelden kan via: https://magischepoort.nl/aanmelden/ of door een mail te sturen naar info@magischepoort.nl met naam kind(eren), leeftijd en contactgegevens.