Magische Cursussen in 2020

In het jaar 2020 starten wij met een aantal gratis cursussen  waarbij de Magische Poort op een gestructureerde wijze, waar nodig is, de eigenwaarde en zelfredzaamheid van de kinderen  in een veilige omgeving probeert te vergroten waar ze nieuwe vaardigheden kunnen leren, groeien en tot rust komen en kracht putten uit de trajecten die een positieve impuls geven voor de toekomst.

Deze magische cursussen hebben als doel bij te dragen aan het welzijn van kinderen die in armoede opgroeien in Groningen. Kinderen die opgroeien in armoede worden met veel problemen geconfronteerd. Als  stichting kunnen wij deze problemen niet wegnemen. Wel kunnen we deze kinderen helpen hun draagkracht te vergroten. Dat geeft ze meer grip op, en balans in hun bestaan. De cursussen die wij aanbieden dragen positief bij aan de ontwikkeling, groei en veerkracht van kinderen.

 

  • Cursus Mindfulness
    Kinderen leren om even op de pauze knop te drukken en met hun aandacht in het nu te zijn. Het leert ze de constante stroom van prikkels te stoppen, op adem te komen en te voelen wat ze nodig hebben.
  • Cursus Geweldloze communicatie
    Op een spelende wijze leren omgaan met je eigen emoties en de emoties van een ander. Het ontwikkelen van strategieën om dit te bewerkstelligen zijn hierin belangrijke aandachtspunten.
  • Cursus Theater
    Kinderen door middel van oefeningen op het gebied van spel, beweging en improvisatie zichzelf leren te presenteren en te uiten. Lachen, creativiteit en plezier hebben zijn belangrijke uitgangspunten.

Cursussen

Cursus Mindfulness bij de Magische Poort

Mindfulness voor kinderen

Start 22 januari 2020

geweldloze communicatie magische poort

Geweldloze communicatie voor kinderen

Start 16 maart 2020

Theater Magische Poort voor kinderen

Theater voor kinderen

Start in overleg

Sluit Menu