Steun ons

Steun de Magische Poort met een periodieke gift
Droomwereld bij e Magische Poort

 

Vind je, zonder dat het je extra geld kost, dat elk jong individu het verdient om zorgeloos kind te kunnen zijn? Dit maakt kinderen en jongeren weerbaar en sterk, voor nu en voor de toekomst. Met een periodieke schenking kan dat! Dit is een slimme manier van geven.

Wat is een periodieke gift?

Een periodieke gift of schenking is een vast bedrag per jaar aan een goed doel. Je betaalt dit bedrag minimaal vijf jaar achter elkaar. Een jaarlijkse gift mag je in één keer betalen of in delen. Ook is vastgelegd wanneer jouw jaarlijkse gift stopt.

Overeenkomst voor een periodieke gift zonder notaris

Het is niet meer verplicht om een gift vast te leggen in een notariële akte om in aanmerking te komen voor aftrek. Je kunt een periodieke gift doen met een schriftelijke overeenkomst aan een algemeen nut beogende instelling (ANBI), zoals Stichting de Magische Poort.

Formulier

Download de overeenkomst periodiek schenken en aftrekbare giften. Vul de overeenkomst in, print de overeenkomst en stuur deze naar: 

Stichting de Magische Poort
Periodiek schenken
Moesstraat 20
9717 JW  Groningen

Wij vullen vervolgens de overeenkomst verder in en sturen deze binnen een week naar je terug. De overeenkomst kan je vervolgens gebruiken bij de jaarlijkse belastingaangifte voor de aftrek van jouw donatie.

Zijn periodieke giften aftrekbaar van de belasting?

Jouw donatie aan Stichting de Magische Poort kun je aftrekken van de belasting, ongeacht de hoogte van je donatie. Hoe groot jouw belastingvoordeel is, hangt af van de belastingschijf waarin je valt. Kortom: je doneert hetzelfde bedrag, maar wij kunnen hiervoor meer rustgevende en creatieve activiteiten ontwikkelen die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling, groei en veerkracht van kinderen en jongeren.

Periodiek doneren aan een ANBI

Stichting de Magische Poort is door de Belastingdienst officieel aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn giften en donaties van particulieren en bedrijven fiscaal aftrekbaar. Op de website van de Belastingdienst staat Stichting de Magische Poort als ANBI aangemerkt.