Je bekijkt nu Carnavalsdag bij de Magische Poort

Carnavalsdag bij de Magische Poort

Hallo,

Afgelopen zaterdag, 22 februari 2020, was het groot feest bij de Magische Poort, de carnavalsdag!

Tekst: Astrid Ellen

Voordat het carnaval los kon barsten waren er nog allerlei andere activiteiten verdeeld over de hele dag. Natuurlijk mocht bij zo’n speciale dag de grote vriendin van iedereen, lieve Liv, die in de Magische Poort woont, niet ontbreken. Gelukkig was ze er en maakte ze er weer een dolle boel van.

Nadat iedereen welkom was geheten door Siska, begon de dag voor een deel van de groep beneden met het maken van mooie caravalsmaskers met hulp van Catharina, Maud en Riane. De meest kleurige en fleurige creaties werden er gemaakt met karton, verf, glitters en nog veel meer leuke spullen.

De andere helft van de groep was ondertussen in de kapel, waar Lillian, zij is verhalenvertelster, prachtige verhalen vertelde over o.a. eekhoorns, olifanten en het bos. Tussen de verhalen door en na afloop gebruikte ze de muziek van een heel mooi instrument, de zenzula en alle kinderen luisterden vol bewondering naar het prachtige geluid. Nadat Lillian de verhalen verteld had gingen de kinderen ze naspelen in rollenspellen. Sommige kinderen waren dieren, sommige waren bomen en zo werden de verhalen uitgebeeld door de groep. Een evaluatierondje leverde een unanieme mening op: het was superleuk! Zó leuk dat er snel nóg een verhaal uitgebeeld mocht worden.

Hierna wisselden de groepen en zo konden alle kinderen mooie maskers maken en naar de verhalen van Lillian luisteren.

Het volgende op het programma was zingen met Marisa. Marisa had speciaal voor vandaag een heel vrolijk carnavalslied geschreven en terwijl ze achter de piano zat zong ze het lied voor de groep. Iedereen mocht meezingen met het refrein. Na het zingen van het lied ging de groep in een kring staan en mocht iedereen uitbeelden als wat ze verkleed zouden gaan. Dit leverde mooie toneelstukjes op.

Ondertussen hadden Lodewijk en Marie-Paule een heerlijke, uitgebreide lunch voorbereid. Er waren lekkere broodjes met eiersalade en kaas met sla, pannenkoeken, fruitsalade en er was limonade en chocomel.

Na de lunch gingen alle kinderen naar de kapel om naar een rollenspel te kijken. Het rollenspel ging over geweldloos communiceren. Shekib legde uit hoe belangrijk en goed het is om geweldloos te communiceren. 2 handpoppen, een giraf welke staat voor goedheid vanuit het hart en een jakhals, welke stond voor de gemene kant maakten dat iedereen kon zien op welke manier Shekib dingen uitlegde. Tessa en Maud deden verschillende rollenspellen waarin ze heel duidelijk lieten zien wat het verschil was tussen de diverse manieren van communiceren en wat het uiteindelijk ook opleverde. Uitleggen wat je voelt, uitleggen wat je bedoelt, waarom je iets hebt gedaan of gezegd kweekt veel meer begrip dan bijvoorbeeld liegen of eromheen draaien. Tessa en Maud lieten beide manieren zien en zo werd het verschil dus goed duidelijk. Shekib vertelde dat de cursussen die zij geven over het geweldloos communiceren vooral voor kinderen vanaf 7 jaar zijn. Ook zullen er aparte cursussen gegeven worden voor kinderen van 12 t/m 17 jaar.

Na al deze activiteiten was het tijd voor verkleden, vrolijke muziek, dansen en feesten. Iedereen kon mooie kleren uitzoeken van de tafels waar alles uitgestald lag, de muziek galmde door de zaal en iedereen danste en sprong alle energie er heerlijk uit.

Het was een mooie dag met rustige, vrolijke, creatieve, uitbundige en leerzame onderdelen. De kinderen hebben genoten en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait!

Heel graag tot de volgende keer!

Geef een reactie