Je bekijkt nu FIFA Toernooi voor jongeren bij de Magische Poort

FIFA Toernooi voor jongeren bij de Magische Poort

FIFA 21 Toernooi 🎮
Tekst Maud Douma
 
Afgelopen zondag werd er een FIFA 21 toernooi gehouden voor jongeren, georganiseerd door Guilbert en Dario, twee stagiaires van de Magische Poort. De jongeren streden voor de eerste plaats, daar viel vijftig euro mee te winnen. Gezamenlijk hadden Guilbert en Dario zorg gedragen voor de werving, de marketing, het regelen van de randapparatuur als ook het eten en drinken voor tijdens de pauzes. Petje af voor zoveel organisatietalent. En wat een fijne sfeer door het enthousiasme van Michelle, Marie-Paule en Maud. De muziek werd aangezet, de jongeren namen hun plaatsen in en de wedstrijd kon beginnen. De concentratie was hoog! Ook werd er gelachen.
Naast de strijd om de eerste plaats te winnen, was dit een dag die de jongens samenbracht. Het was fijn voor hen dat ze elkaar konden zien, in plaats van online achter het scherm.
Eén van de jongens vroeg wanneer er nog zo’n dag zou komen en wat er dan op de planning zou staan. Hij liet weten dat hij erg enthousiast was! Vooral toen ik vertelde wat er wellicht nog meer georganiseerd zou worden.
Toen was het tijd voor een pauze, heerlijk Surinaams eten was er gebracht. De beamer stond al klaar voor de finale. Iedereen verzamelde zich rondom het scherm waar de finale werd op af werd gespeeld. De eerste, tweede en derde plaats werd onthaald met confetti en een ballon met geld erin. Er was competitie, maar ook een grote gun factor naar elkaar. De winnaars gingen met elkaar op de foto, waarna de dag gezamenlijk werd afgesloten door Dario en Gilbert.
In de toekomst wil de Magische Poort zich ook meer op jongeren gaan richten. Deze dag was een goede start!
 

Geef een reactie