Paashaas bij de Magische Poort

Op deze prachtige zonnige dag kwamen de kinderen met hun moeders binnen bij de Magische Poort. In afwachting op de paashaas werd de kinderen en de ouders iets te drinken en wat lekkers aangeboden.

19 April 2019               Auteur: Suzanne Gerritsen

De Magische Poort

Alvorens de kinderen de tuin in konden kregen ze de gelegenheid  een mooi bakje te maken om hun gevonden eitjes in te kunnen doen. Het werd al gezellig aan de knutseltafel , er werd lekker gesnoept en geplakt en gelijmd.  Er zijn mooie kleurrijke bakjes gemaakt.

De Paashaas

Tijdens het knutselen stond daar ineens de paashaas achter de deur, een beetje zenuwachtig van zoveel kinderen op bezoek, maar toch kwam ze binnen. De kinderen luisterden en keken ademloos naar wat de paashaas te vertellen en te vragen had…. voor de jongste kinderen was het best spannend!
Het was warm, en gelukkig gingen de deuren naar de tuin open, het zoeken kon beginnen!  Wat kunnen kinderen toch goed zoeken 😉, in de struikjes en onder de bomen en in het gras.
De kleine en grotere paaseitjes werden onder leiding van de paashaas zelf allemaal verzameld in een grote mand en daarna werden ze verdeeld onder de  kinderen. Zo kreeg iedereen even veel want ze hadden allemaal even goed hun best gedaan met zoeken!

Het zonnetje lokte ook de ouders naar buiten om te genieten van het weer, de kinderen, en om gezellig te kletsen met elkaar!

Lekker nog even een stukje suikerbrood mee voor onderweg en langzaam ging het bezoek weer huiswaarts, de fietsen op, of de stad in.

Het was een fijne middag en de paashaas heeft al laten weten dat ze volgend jaar graag nog een keer naar de Magische Poort wil komen!

Geef een reactie