Je bekijkt nu Magische dag-NL Doet Middag

Magische dag-NL Doet Middag

Magische dag & NL Doet Middag– zaterdag 29 mei
Weer een mooie Magische Dag voor kinderen bij EdanZ. Yogales en creatieve activiteiten werden georganiseerd. Deze middag stond voor samen dingen doen, hoe fijn is het dat je wat voor een ander kan doen of als een ander wat voor jou doet. Daarom is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en dat je goed in je vel zit, want dan kan je wat voor een ander betekenen.
De groep kinderen werd in tweeën gesplitst, zodat de aandacht meer verdeeld kon worden. Annet gaf een yogales, gecombineerd met een verhaal en bellenblaas. Dit klinkt wellicht een beetje raar, maar het werkte geweldig. De les begon met yogaoefeningen in de kring, iedereen deed haar goed na. Waarna er een verhaal voorgelezen werd over een meisje dat altijd alles goed deed en nooit fouten maakte. Er kwam druk op dit meisje te staan. Op een gegeven moment ging ze fouten maken, hier had ze ook plezier aan merkte ze. Het verhaal liet zien dat je fouten mag maken en dit werd in de groep besproken. Er werd hier en daar Mindfulness meegegeven in de kleine opdrachten die Annet gaf, zo werd de aandacht gelegd op wat je voelt en minder op de gedachten die je hebt. Bellenblaas werd hier mooi in verwerkt. Als eerst werd gevraagd de bellen rustig te blazen en kijken wat er dan gebeurt. De één ging hier serieuzer mee aan de slag dan de ander, wat erg leuk was om te zien. Dit gedeelte werd afgesloten met een bel waar de kinderen hun negatieve gevoelens in konden stoppen en deze spatte dan uit elkaar.
In de andere ruimte waren de kinderen druk bezig met kleien, dit heeft Evelien verzorgd. Ze heeft verschillende technieken uitgelegd en er zijn mooie werken uitgekomen! Het schilderen van de flessen werd door Humera georganiseerd. Het is mooi om te zien hoe elk kind bij beide creatieve activiteiten een andere aanpak heeft en dit tot veel gevarieerde resultaten kan leiden. Humera had ook heerlijk gekookt. De eerste pauze kreeg iedereen – zoals gewoonlijk – een fruithapje en wat limonade. Het avondeten bestond uit kippensoep gevulde flapjes, rijst, salade en spaghetti. Naast de kippensoep was alles Halal, ook was er soep zonder kip. Het eten was erg lekker, je moest er dan ook snel bij zijn.
Deze dag werd ondersteund door drie behulpzame vrijwilligers van NLdoet!
Kent u andere kinderen die het leuk zouden vinden om een dag mee te draaien bij de magische poort? De ouders van deze kinderen kunnen zich opgeven via https://magischepoort.nl/aanmelden/ . Ook kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van de Magische Poort voor kinderen, zo blijft u op de hoogte van nieuwe Magische Dagen!

Geef een reactie