Je bekijkt nu Magische Zomerkriebels

Magische Zomerkriebels

Bij deze magische zomerkriebels dag zijn we 19 juni gestart met yoga, gegeven door onze yoga docent Tamahli. Zij nam jullie mee in een verhaal wat met luisteren te maken heeft.
Wanneer en naar wie luisteren wij eigenlijk?
Naar papa of mama, naar vriendjes of vriendinnetjes of naar juf of meester op school.
Heb je weleens naar jezelf geluisterd en wat zeg je dan tegen jezelf?
In de yogales van Tamahli heb je ontdekt welke geluiden er zijn en of er een verschil is tussen horen en luisteren.
En wat zegt dat stemmetje in je hoofd eigenlijk allemaal? Tamahli heeft geprobeerd de kinderen bewust te maken om het stemmetje te herkennen en of te beïnvloeden door affirmaties te zeggen.
Zij begon met een voorstelronde en ging daarna een luisterspel doen. Daarna gingen de kinderen een warming up doen en volgden 5 houdingen die stimuleerden om te luisteren naar jezelf en naar de ander.
Vervolgens gingen ze mediteren! Waarbij een verhaal verteld werd, waarbij verschillende geluiden  te horen waren. Na de meditatie mocht je vertellen of uitbeelden wat je hebt gehoord en hoe je erbij voelde.
 
In deze workshop ging  Shannen aan de slag met dans, theater en beweging. Je lijf inzetten als instrument. Basis regel is: Niets moet en alles is een uitnodiging.
Binnen dit aanbod bij de Magische Poort staat dans centraal! Dans en beweging vanuit je hart. Wat beweegt jou in het leven? En wat houdt je tegen in het leven? Niet alleen via bewegen en dans gaan we te werk, maar we gaan ook met elkaar kletsen en we zien elkaar. Echt elkaar zien. In de ogen durven te kijken, via de ogen in elkaars ziel te kijken. En het allerbelangrijkste bij dit alles is: Dat je jezelf mag zijn. Zijn wie je bent, met alles wat jou bijzonder en uniek maakt. En vanuit daar gaan we bewegen, dansen, plezier maken en het leven met elkaar vieren.

Geef een reactie