Prima sfeer op regenachtig Midzomerfeest

Prima sfeer op regenachtig Midzomerfeest

Ondanks het slechte weer hebben op 15 juni jongstleden, tweeëntwintig kinderen met hun ouders de weg gevonden naar het Midzomerfeest van de Magische Poort, een feest mede mogelijk gemaakt door Cursuscentrum de Poort en Quiet Groningen, aan de Moesstraat 20.

Na een warm welkom van Siska, onder het genot van een kop koffie of thee, krijgen de kinderen uitleg over het programma en de indeling van de dag, waarna het feest kan beginnen.

Knutselen

Een kudde  paardjes staat te wachten op de vaardige handen van de circa twintig kinderen. Onder leiding van Riane Kuzee worden de viervoeters voorzien van allerlei kleuren plakwerk en mozaïekjes. ‘Het gaat er vooral om dat je kijkt naar wat je zelf wilt en mooi vindt. Ga er maar vanuit: Geen paardje wordt hetzelfde,’ vertelt Riane voor aanvang van de cursus.

Shirts pimpen

Tessa van Gaalen (18), studente aan het Cibap, een creatieve Mbo-opleiding in Zwolle, geeft een workshop muziekinstrumenten maken en T-shirts-pimpen. ‘Het omgaan met kinderen gaat mij gemakkelijk af. Mijn opleiding is textiel, dus het pimpen van T-shirts is een mooie ervaring. De insteek is, dat je ontdekt dat jij heel veel mensen bent. Een die kan dansen, zingen etc. De mogelijkheden zijn onbeperkt en dat wil ik inzichtelijk maken,’ aldus Tessa.

Yoga

De net afgestudeerde yoga docente Monique Lameijer (42) mocht de yoga workshop verzorgen voor de verschillende leeftijden. ‘ Het is superleuk om met kinderen de verschillende houdingen uit te proberen’. De jongsten (4-6) konden er lekker op los fantaseren en deden de verschillende dieren na die je in en om de vijver ziet. Natuurlijk ontbrak de kikker niet en mocht er ook gekwaakt worden. Met de groep van 7-9 lag de nadruk op samenwerken en naar elkaar luisteren. De kinderen mochten om de beurt kiezen welke houding ze wilden doen en de houdingen werden in tweetallen uitgevoerd. De oudste groep van 10-13 mochten uitdagende acro yoga houdingen doen. Afsluitend natuurlijk een vorm van meditatie aangepast aan de leeftijd. ‘Een heerlijke en speelse manier om met het lichaam aan de slag te gaan!’

Theater

‘De deelnemers zijn mijn uitgangspunt. Dat is het materiaal waarmee ik werk,’ vertelt zelfstandig drama- en theaterdocent Helma Dijkstra (29). ‘Zij moeten zich eerst op hun gemak voelen voor zij hun eigen fantasie kunnen invullen, ideeën kunnen vormgeven en leren samenwerken en plezier hebben. Voor velen is het vaak de eerste kennismaking met theater. Uiteindelijk moeten ze trots zijn op wat ze hebben gedaan.’

Creatief mediteren

De meegekomen ouders zaten ondertussen lekker ontspannen, met een bakje koffie of thee  in de ouderkamer. Monica Peeters ontfermde zich over hen. Via creatief mediteren kun je ontspannen naar binnen kijken. De ouders krijgen een vel papier en met een kleurpotlood tekenen ze hun eigen binnenwereld. Met een andere kleur de buitenwereld. Vervolgens raak je daarover in gesprek en dat kan heel verhelderend werken, aldus Monica.

In het middagprogramma gaf zij een workshop met boomwhackers. Dit zijn gekleurde plastic buizen die geluid maken door ergens tegenaan te slaan. Het leuke van het spelen met boomwhackers is dat je ook zonder muzikale kennis al lekker mee kan doen.

Lunch en ijs

In de pauze konden de kinderen, ouders, docenten en het team van de Magische Poort genieten van een gezonde lunch. Een heerlijke zelfgemaakte wortelsoep met gember, verschillende soorten sandwiches, een groente en een fruitsalade.

Ter afsluiting van de dag kregen de kinderen nog een ijsje van Tessa. Een van de kinderen, Gabriël, vertelde me, toen ik zei dat ik een ijsje ging halen: ‘Ik heb de mijne al op, maar ik lust nog wel een.’ ‘Nou dan gaan we samen en mag jij mijn ijsje.’ Ik heb nog nooit een kind zo blij zien kijken.

 

We kijken terug op een mooie dag, en zien al weer uit naar de volgende magische dag op 24 augustus.

Een fijne zomervakantie allemaal!

Over ons

Stichting de Magische Poort is een jonge, onafhankelijke stichting,  met als doel bij te dragen aan het welzijn van kinderen die in armoede opgroeien in de stad Groningen.  Kinderen die opgroeien in armoede worden met veel problemen geconfronteerd. Als stichting kunnen wij deze problemen niet wegnemen. Wel kunnen we deze kinderen helpen hun draagkracht te vergroten. Dat geeft ze meer grip op, en balans in hun bestaan. De activiteiten die wij aanbieden dragen positief bij aan de ontwikkeling, groei en veerkracht van kinderen.

Recente Berichten

Volg ons

Steun ons, wij zijn:

ANBI Magische Poort

magischepoort.nl

Geef een reactie