Je bekijkt nu Zwarte Magica bij de Magische Poort

Zwarte Magica bij de Magische Poort

Goedemiddag ouders en kinderen!
Zaterdag 22 Oktober hebben wij een onwijs leuke dag mogen organiseren. De kinderen hebben na ons inzien er ook erg van genoten. Ik ga even de dag met jullie door, en als afsluiter een aftermovie
Rond de klok van kwart over twee gingen wij improvisatiespelletjes geven, dit was onder leiding van onze nieuwe vrijwilligster, Zoë. We stonden tijdens het eerste spel met zijn allen in een kring, per ronde stapte 1 iemand naar voren riep zijn naam en deed zijn of haar signature move, waarbij de rest het vervolgens na moest doen. Zo leerde we elkaar op een leuke manier kennen. Bij het tweede spel ging iedereen door elkaar heen lopen waarbij Zoë aangaf wat we moesten doen, een aantal voorbeelden zijn; nu zijn jullie allemaal spionnen, nu zijn jullie een spook of nu doen jullie alsof jullie de trein proberen te halen. Zonder grappen, het kind kwam in ieder weer naar boven, en ja hiermee bedoel ik inderdaad dat van ons, de medewerkers hahah 😊
Toen begon het tweede deel van de dag, 1 groep ging spooky yoga doen en 1 groep ging spelletjes buiten doen. Tijdens de yoga deden de kinderen allerlei leuke dieren na, dit werd gegeven door onze, ik mag wel zeggen fantastische yoga docente Annet die op een hele leuke manier de kinderen in een spannend maar ook leerzaam verhaal meenam. De andere groep ging ondertussen vijf soorten spellen doen, dit bestond uit; knikkeren, pak de heks, zoek de vier ingrediënten om de heksensoep af te maken, kastanje gooien, en bowlen. Bij elk goed afgerond spel, konden de kinderen een letter krijgen, om vervolgens een woord van te maken, lukte dit dan kregen ze een snoepje, uiteindelijk kreeg iedereen een snoepje, maar dat was een geheimpje.
Hierna mochten de kinderen even vrij rond spelen zoals zij dit als de beste kunnen. Na een half uurtje ongeveer begon het derde deel, slijm maken. De kinderen kregen ieder een bakje met de benodigde spullen om hun eigen slijm bal te maken, dit vonden ze helemaal geweldig, wij moesten, en ik zeg moesten, elke slijmbal voelen want die van ieder was natuurlijk het aller slijmerigste. We kregen zelfs te horen dat kinderen hun slijmbal mee wouden nemen, HAHAH dat is balen ouders… hehe.
Na het derde deel mochten de kinderen weer even lekker vrij spelen, pizza’s werden ondertussen opgehaald en we konden met zijn allen lekker genieten van een goed feestmaal om de dag afte sluiten.
Wij hebben nogmaals zeer genoten van deze dag, wij hopen u weer te zien bij de volgende magische dag!
PS: Deze dag was nooit zo leuk geworden dankzij BSV De Apenkooi voor de prachtige locatie en De Roege Boys voor de griezellige kinder verkleedspullen!
Dank jullie wel!

Geef een reactie