Je bekijkt nu Magische Lentedag

Magische Lentedag

Deze zaterdag werd er een magische lentedag georganiseerd bij EdanZ aan de Oldenbarneveltlaan 6. Zodra de kinderen compleet waren werden ze door Tessa via een spel naar de yoga-zaal gebracht. De yoga werd begeleid door Annet, ze leerde de kinderen kennis maken met de “yoga-lente”. De kinderen gingen een handbeweging doen als een bloem en ook met hun hele lichaam gingen ze van zaadje tot bloem bewegen. Een gewrichtendans en een zonnegroet. Bij het voorjaar horen natuurlijk ook de jonge dieren welke worden geboren, lammetjes, kikkers en vlinders. Ze gingen ook bewegen als deze dieren 🙂

En ook een groep evenwichtsoefening, staan als een boom. Bomen zijn nooit saai. Overal zijn ze anders. Nooit hetzelfde. Altijd uniek. Wat maakt jou uniek? Hoe groei jij?

Na afloop werd de kinderen gevraagd wat ze het leukste vonden, het minst leuke en wat Annet anders zou kunnen doen. Zo leren de kinderen reflecteren. Hierna stond er limonade klaar in de gemeenschappelijke ruimte en een heerlijke fruitsalade.

Na deze pauze werd het programma voortgezet met een activiteit georganiseerd door Wilson. Het was een creatieve workshop waarbij er een tekening werd gemaakt met ecoline, wasco, rietjes en lijm. Met wasco werd een lijn overgetrokken van de kleurplaat, waarnaar er ecoline op het papier werd gedaan. Met een rietje werd deze ecoline allerlei kanten op geblazen, waardoor er een mooi effect ontstond. Achteraf hielpen de begeleiders bij het aanbrengen van de warme lijm. Tijdens deze creatieve workshop leren de kinderen nieuwe teken/knutsel technieken. Ook is het goed voor de fijne motoriek!

De schorten werden afgedaan en iedereen ging weer naar de gemeenschappelijke ruimte, hier stond het avondeten klaar. Er was weer heerlijk Marokkaans gekookt door Meyriam, er waren onder andere gevulde wraps en flapjes. Het eten ging er goed in bij de kinderen, ook was er een jongen die al mee deed aan de Ramadan. Hij kreeg eten mee naar huis voor later!

Met een volle maag gingen de kinderen vrij spelen, sommige gingen naar buiten, anderen bleven binnen knutselen of renden door de yoga ruimte. Zo ging het door tot de ouders de kinderen kwamen ophalen.

Kent u andere kinderen die het leuk zouden vinden om een dag mee te draaien bij de magische poort? De ouders van deze kinderen kunnen zich opgeven via https://magischepoort.nl/aanmelden/ . Ook kunt u zich onderaan deze pagina aanmelden voor de nieuwsbrief van de Magische Poort voor kinderen, zo blijft u op de hoogte van nieuwe Magische Dagen!

Geef een reactie