Je bekijkt nu Creatieve en kunstzinnige herfstdag bij de Magische Poort

Creatieve en kunstzinnige herfstdag bij de Magische Poort

Magische Poort

Creatieve en kunstzinnige Indoor Herfstdag

Auteur: Riane Kuzee

Op 26 oktober was het zover: De kunstzinnige creatieve dag mét heuse herfst indoor bij de Magische Poort aan de Friesestraatweg 31. Dankzij Stichting Leergeld  hadden veel kinderen zich aangemeld. Lieve Liv was er gelukkig ook weer! Speciaal was zij vanaf de Moesstraat naar de Friesstraat gekomen, want ook wilde zij graag weer bij de kinderen van de Magische Poort zijn. Eerst was er een workshop egeltjes maken. Die werden gemaakt van onder andere oude fietsbanden. De kinderen hebben prachtige egeltjes gemaakt. De materialen daarvoor zijn gedoneerd door Museum Landgoed Verhildersum te Leens.
Daarna hebben we gezellig met zijn allen van een heerlijke lunch genoten.

In de grote zaal was een herfstindoor. De grond lag vol met bladeren en zo nu en dan een eikel of beukenootje, auw dat doet voelt niet fijn. Maar rennen en de bladeren omhoog gooien dan vergeet je dat snel. Het rook er naar het bos. In het bos konden de kinderen na hartelust spelen met de bladeren; zwemmen in de blaadjes, een sneeuwengeltje en we gingen ook bosdieren nadoen en dan moest je freeze (stil staan als dat dier). Er werd een verhaal over een kabouter gelezen die een omelet wilde bakken en op zoek ging naar een ei.

Ook lagen we stil in de bladeren en luisterden we met aandacht luisteren naar de klankschalen, oceandrum en de rainstick. En iedereen werd bedolven onder de bladeren. Geen sok of elleboog meer te zien. Zo nu en dan kriebelt er nog een blaadje onder je shirt. En fijn was dat er geen hondepoep was!

Bij de herfst hoort ook het oogsten…er waren appels geoogst en daar werd door de kinderen een lekkere appelcompote van gemaakt. Appels schillen, in stukjes snijden, de appels koken met wat suiker en kaneel om het daarna in een potje te doen zodat de appelcompote mee naar huis genomen kon worden.
Het was een mooie creatieve herfstige dag bij de Magische Poort!

Geef een reactie