Je bekijkt nu Toekomst dromen bij de Magische Poort

Toekomst dromen bij de Magische Poort

Deze magische dag was vernieuwend. Het vond plaats op een nieuwe locatie, bij EdanZ aan de Oldenbarneveltlaan (nummer 6). Het thema was de toekomst, dit werd door middel van toneel aangepakt.

De kinderen kwamen binnendruppelen,  rennende door de hallen terwijl ze wachtten tot de boel compleet was. Zodra iedereen er was, werd de dag ingeleid door Sally. Sally geeft de dramalessen en liet de kinderen eerst rondrennen door de zaal terwijl ze opdrachtjes uitvoerden. Op een gegeven moment deden de kinderen dit allemaal mooi tegelijk. Er werd ‘standbeeld’ geroepen en alle kinderen stond in één keer stil, zonder dat dit van tevoren aangegeven werd! Na deze opwarmingopdrachtjes werd de groep in vier groepjes opgedeeld. Elk groepje had een begeleider; Shannon, Tessa, Silke of Maud. Door middel van samenwerking had elke groep een toneelstuk bedacht met in het achterhoofd ‘de toekomt’. De kinderen verzonnen welke personen, welke omgeving, welke tijd, welke taken, ect. er in het verhaal pasten. Met ondersteuning van de begeleiders en samenwerking tussen de kinderen werd hier één verhaal van gemaakt. Voor de pauze had elke groep een verhaal bedacht en na de pauze werd dit gerepeteerd. De kinderen genoten van de fruitsalade en de zelfgemaakte limonade van verse citrusvruchten, zo kregen ze weer wat energie voor het repeteren. Sally liep rond van groep naar groep. Ze hielp de kinderen bij het vertrouwen krijgen om op te treden, maar ook bij het aangeven van de eigen grenzen. Uiteindelijk gingen de groepen in de zaal het toneelstukje opvoeren voor elkaar. Er werd veel gelachen en geklapt! Zo werd het groepsverband versterkt.

Eten werd gemaakt door Miriam, ze heeft een participatiebaan bij Edanz Wijkbedrijf en word voorzichtig begeleid in het opzetten van een eigen cateringbedrijf. Ze had heerlijk Marokkaans avondeten gemaakt, een rijstsalade, gevulde flapjes en pannenkoekjes. Ondertussen werd in de zaal de DJ-set klaargezet door Bram en de discolampen gingen aan.

Tijdens deze dag hebben kinderen geleerd om hun grenzen aan te geven, samen te werken en vertrouwen te krijgen in wat ze zelfstandig kunnen. Veel kinderen hebben hier baat bij, dit is goed voor de eigen ontwikkeling en kan zekerheid bieden.

Geef een reactie