Je bekijkt nu Zomerfestival bij de Magische Poort

Zomerfestival bij de Magische Poort

Magische Zomerdag

Op 21 juli 2020 werd het Zomerfestival gehouden bij de “Magische Poort voor kinderen”.
zomerfestival bij de Magische Poort

Wil je een kijke nemen?

Rond kwart voor drie uur kwamen de eerste kinderen binnendruppelen. Bij de ingang van de tuin kregen ze een stempelkaartje met hierop hun naam en alle spellen die er die dag waren. Het doel was elk spel gespeeld te hebben en zo de stempelkaart vol te krijgen. De 25 kinderen werden verdeeld in 5 groepen. Er waren zes spellen, bij spel 1 gingen de kinderen koekhappen, ze mochten kiezen of ze met of zonder blinddoek wouden. Als ze zonder blinddoek wouden, renden ze achter een koek aan door de tuin. Bij spel 2 stond een ‘bibberspiraal’, dit is een behendigheidsspel waarbij de fijne motoriek getest wordt. Ze moesten de ring van de ene kant van het draad naar de andere kant van het draad krijgen zonder hem aan te raken. Als je het draad per ongeluk wel aanraakte gingen er lampjes aan en hoorde je piepjes. De kinderen waren hier erg geconcentreerd mee bezig. Bij spel 3 en 4 gingen ze blik- en ringen gooien. Bij spel 5 en 6 werd er gesjoeld en rennend een parcours afgelegd met een bekertje water in de hand. De bedoeling was zo veel mogelijk water in de beker te houden.

 

Na al deze spellen en een volle stempelkaart hadden de kinderen een lekker ijsje verdiend; daarna gingen de kinderen naar binnen voor een potje bingo. Liv noemde de getallen op en alleen op dat moment waren de kinderen aandachtig stil, voor de rest was het lekker hectisch. Nadat er een getal was opgenoemd moest het natuurlijk vergeleken worden met de buurman en buurvrouw. Als een kind bingo riep zonder daadwerkelijk Bingo te hebben werd er een act opgevoerd. Meestal in de vorm van een liedje zingen en soms met een dans erbij. Er waren uiteindelijk heel veel winnaars, die elk uit de grabbelton een cadeautje mochten uitzoeken.

 

Op de BBQ lag er vlees, daarnaast waren er verschillende salades en stokbrood. Buiten in de tuin, onder de slingers, zaten de kinderen hun bordje leeg te eten. Even later kwamen de ouders hun kinderen ophalen, de rest bleef spelen in de tuin, bomen beklimmen en piano spelen. Kortom, de Magische Dag was geslaagd!

Geef een reactie